Seminţele de cânepă unul dintre cele mai complexe alimente

Ştiai că…

  • Seminţele de cânepă conţin toţi aminoacizii esenţiali
  • Conţine raţia perfectă de acizi graşi esenţiali ω6: ω3 – 3:1
  • Sunt bogate în minerale
  • Sămânţa de cânepă decorticată        conţine în principiu 30% proteine, 42% lipide şi 15% carbohidrați.

Printre cele mai importante beneficii a seminţelor de cânepă este conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia seminţelor de cânepă. Aceste substanţe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp, ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de a dezvolta numeroase boli asociate.
Seminţele de cânepă sunt indicate şi diabeticilor, acestea având indicele glicemic mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi, sunt de asemenea pline de nutrienţi care moderează nivelul glucozei din sânge.
O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de seminţe de cânepă decorticate conţin aproximativ 6.6 grame de ω6 şi 2.2 grame de ω3 – exact doza necesară pentru o dietă de 2000 de calorii.
Doar 2-3% din varietăţile de cânepă sunt considerate “marijuana”. Doar acestea au nivele mari de THC (delta-9 tetrahidrocanabinol) un ingredient psihoactiv găsit în frunze şi flori şi care da acea stare de “high”. Cu toate că şi seminţele şi uleiul de cânepă conţin urme ale acestui ingredient, în forma sa crudă, THC este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Studiile arată că o doza de 5 miligrame de THC nu creează nici un efect la un individ care cântăreşte 68 kg. Iar pentru a obţine 5 miligrame de THC din seminţele de cânepă este nevoie să se consume 2,5 kg de seminţe fără coajă pe zi. Chiar dacă sunt foarte gustoase, să se consume 2,5 kg de seminţe pe zi ar fi ceva cu totul ieşit din comun.
Preparatele medicinale din cânepă au efecte sedative și de aceea sunt utilizate în terapii din domeniile neurologic și psihiatric. Preparatele din cânepă au, de asemenea, influenţă relaxantă asupra organelor interne și a mușchilor în general, precum și acţiune analgezică. Datorită acestor proprietăţi, preparatele din cânepă sunt folosite în afecţiuni gastrice grave (cancere), în ulcere gastrice, în afecţiuni ale căilor respiratorii– astm, emfizem, bronșită cronică, în nevralgii și în boli psihice. Cercetările au dovedit că preparatele pe bază de cânepă au și efecte anticonvulsive și chiar bactericide – pot acţiona ca un antibiotic.
Pudra proteică din cânepă reprezintă o alegere ideală, făra a creste în mod semnificativ consumul de grăsimi saturate, carbohidraţi, colesterol sau de calorii. Este de asemenea o alegere buna pentru persoanele vegane.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply