Vitamina D
Beneficiile vitaminei D Vitamina D este o vitamină liposolubilă, are proprietăţi atât ca şi vitamină, cât şi ca hormon şi ...
Dislipidemiile
Dislipidemiile sunt afecțiuni caracterizate prin alterarea metabolizării grăsimilor evidențiate prin modificarea valorilor colesterolului cum ar fi LDL-colesterol, HDL-colesterol și a trigliceridelor ...
Postul religios prin prisma științei nutriționale
Dacă tot este post, să vedem câteva aspect legate de acestă perioadă! Nu există nici o religie care să nu ...
Te-ai săturat să te simți obosit? Uite ce ar trebui să știi:
Oboseala este un simptom obișnuit în ziua de astăzi. Dacă am judeca după toate gadgeturile și tehnologia smart din jurul ...
Când este bine să bem apă?
Când este bine să bem apă? Un obicei bun ar fi să consumăm aproximativ 500 ml de apă cu o ...
Grătarele și riscul de demență
Se spune că abilitatea de a trata termic alimentele este ceea ce a permis ramurii primatelor, din care s-a dezvoltat ...
O alimentație pentru un creier sănătos!
O dietă săracă în nutrienți duce la o serie de probleme medicale cum ar fi obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul și ...
Care este cea mai bună abordare nutrițională pentru pacientul cu diabet zaharat tip 2?
Diabetul zaharat tip 2 este o problemă majoră de sănătate în zilele noastre. Ajunge doar să ne uităm la Studiul Naţional ...
SAREA- Bună sau rea, doza face diferenţa!
Organismul nostru are nevoie de sare! Sarea este formată din două minerale-sodiu şi clor. Sodiu fiind cel mai important mineral, ...